Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088 / 22261088
Increase Sales through Facebook

Χρησιμοποιώντας το Facebook για Αύξηση Πωλήσεων: Γίνεται!

Του Γιώργου Πετρακίδη
CEO and Founder SocialSpace Academy
Digital Marketing Specialist and Trainer

Το Facebook αποτελεί το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως, με 2,27 δις ενεργούς χρήστες κάθε μήνα. Η δυναμική του μέσου, συνεπώς, έχει καταστήσει απαραίτητη την παρουσία των επιχειρήσεων στο Facebook. Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση, που ενισχύει την εταιρική ταυτότητα και παράλληλα εκτοξεύει τις πωλήσεις. Ωστόσο, αυτά τα αποτελέσματα δεν προκύπτουν αυτόματα.

Για να μπορέσει η επιχείρηση να απολαύσει τα οφέλη του Facebook στον μέγιστο βαθμό, απαραίτητη είναι μια ολοκληρωμένη, σύγχρονη στρατηγική digital marketing. Εδώ συνυπάρχουν οι χορηγούμενες διαφημίσεις με τις οργανικές δημοσιεύσεις, σε έναν αρμονικό συνδυασμό. Δεν πρέπει να υπονομεύεται η σημασία μίας εκ των δύο κατηγοριών posts, καθώς και οι δύο προσφέρουν στην οικοδόμηση μιας επιτυχημένης στρατηγικής.

Facebook Ads
Οι διαφημίσεις στο Facebook είναι οικονομικές και αποδοτικές. Χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της εταιρικής ταυτότητας της επιχείρησης και την ανάπτυξη του κοινού της, όπως επίσης και για την αύξηση των πωλήσεων. Όσο για το κόστος, είναι 100% προσαρμόσιμο και αντανακλά τις πραγματικές αλληλεπιδράσεις του κοινού με την εκάστοτε διαφήμιση.

Κατά τη δημιουργία μιας διαφήμισης, υπάρχουν επιλογές στόχευσης. Αυτές οι επιλογές βελτιστοποιούν την απόδοση της διαφήμισης, καθώς περιορίζουν το κοινό ηλικιακά, γεωγραφικά ή με βάση ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προτιμήσεις. Με τον τρόπο αυτό, οι πιθανότητες διάδρασης εκ μέρους των χρηστών του Facebook που θα δουν τη διαφήμιση αυξάνονται κατά πολύ.

Στα Facebook Ads ο έλεγχος της απόδοσης μιας χορηγούμενης δημοσίευσης είναι απλός και γρήγορος. Συγκρίνοντας τα στατιστικά και παρακολουθώντας πώς ανταποκρίνεται το κοινό στα posts, υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής τους για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Τίποτε δεν είναι στατικό.

Οργανικά Posts
Τα οργανικά posts είναι στην ουσία όλες οι δημοσιεύσεις μιας επιχείρησης, που δεν προωθούνται ως χορηγούμενες διαφημίσεις. Παρά το γεγονός ότι εξ ορισμού περιμένουμε χαμηλότερη ανταπόκριση σε τέτοια posts, οι δυνατότητες είναι αναρίθμητες και με εξαιρετικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Μέσα από τις οργανικές δημοσιεύσεις, μια επιχείρηση μπορεί να προωθήσει την ιστοσελίδα ή το blog της. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα προώθησης εποχικών εκπτώσεων και προσφορών ή νέων αφίξεων. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της επιχείρησης μπορούν να περιγράφονται με τη συνοδεία μιας καλαίσθητης φωτογραφίας και με τα κατάλληλα #hashtags. Και καθώς σε κάθε post υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού, η επιχείρηση έχει την ευκαιρία να εξυπηρετήσει τους πελάτες της εύκολα και γρήγορα.

Κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της ανάγκες. Σαφώς και το Facebook μπορεί να βοηθήσει αισθητά τις πωλήσεις και τη γενικότερη εικόνα της επιχείρησης, στα πλαίσια όμως ενός κατάλληλα προσαρμοσμένου σχεδίου ψηφιακού marketing, με συνοχή, ποιότητα και καθορισμένο budgeting.

…γίνεται!!

 

 

Please Share:

Οι συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, όχι μόνο λαμβάνουν γνώση, εξειδίκευση, τονώνουν την επαγγελματική τους αυτοπεποίθησή και βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζουν εύκολα και άμεσα πώς να κάνουν πράξη στην καθημερινή τους εργασιακή ενασχόληση όλα όσα διδάσκονται. Με αυτό τον τρόπο, τόσο οι απασχολούμενοι όσο και η ίδια η εργοδότρια επιχείρηση έχουν όφελος και απτά αποτελέσματα.

Επικοινωνία

 • Διγενή Ακρίτα 57,
  Γραφείο 201,
  1070, Λευκωσία,
  Κύπρος.
 • 70.088.088
  +357 22.261.088
 • +357 22.104.880

© 2010 - SocialSpace Academy. All Rights Reserved. Privacy Policy