Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088 / 22261088
CIPR

Ο Στρατηγικός ρόλος του Επικοινωνιολόγου στις ψηφιακές δημόσιες σχέσεις

Οι ψηφιακές δημόσιες σχέσεις είναι ουσιαστικά η εξέλιξη του παραδοσιακού PR. Είναι ένας συνδυασμός του content marketing, του social media marketing και της έρευνας με στόχο να γίνουν πιο ενδιαφέρουσες οι ειδήσεις και να προσελκύσουν το διαδικτυακό κοινό. Οι ειδήσεις ταξιδεύουν άμεσα και με μεγαλύτερη ταχύτητα και κατευθύνονται απευθείας στο συγκεκριμένο κοινό που η εταιρεία στοχεύει.

Στο ψηφιακό PR χρησιμοποιείται ένα φάσμα από πολλές λειτουργίες και εργαλεία που έρχονται να εξελίξουν ακόμη περισσότερο την είδηση – πληροφορία. Όλα αυτά γίνονται κυρίως  μέσω του διαλόγου, των blogs των κριτικών και των σχολιασμών. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει μια αλληλεπίδραση στα social media και το αποτέλεσμα που η εταιρεία είχε εξαρχής ως κύριο στόχο, μεγαλώνει και ταξιδεύει σε ακόμη περισσότερους χρήστες του διαδικτύου.

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές κινήσεις που μπορεί να κάνει ένας επικοινωνιολόγος στο ψηφιακό PR. Το content marketing είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία που μπορούν να μεταμορφωθούν και να φέρουν θεαματικά αποτελέσματα στην εταιρεία. Βασική αρχή να επαναπροσδιοριστεί το περιεχόμενο και η αξία, να γίνει πιο ελκυστικό για το διαδικτυακό κοινό. Μπορεί να εμφανιστεί σε όλα τα social media και να γίνει θέμα συζήτησης και σχολιασμού ενδιαφέροντος, όπως και να δημιουργήσει την ανάγκη ερωτήσεων – απαντήσεων του κοινού. Το «στατικό» περιεχόμενο δίνει τη σκυτάλη σε κάτι πιο ελκυστικό και η ανανέωση είναι πλέον γεγονός.

Επόμενο βήμα που πρέπει να αποτελεί βασική κίνηση για κάθε επικοινωνιολόγο ή Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων είναι το SEO και η διαδικασία βελτιστοποίησης του περιεχομένου με λέξεις – φράσεις κλειδιά. Με αυτό τον τρόπο κατατάσσετε το περιεχόμενό σας στις υψηλότερες θέσεις κατά την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας μέσω των μηχανών αναζήτησης. Το πιο σημαντικό όμως σε αυτό το βήμα είναι οι λέξεις – φράσεις κλειδιά (keywords) όπως προαναφέραμε. Με μια ολοκληρωμένη έρευνα για το ποια keywords είναι τα καλύτερα για το δικό σας content και την δική σας εταιρεία, η επιτυχία είναι πιο κοντά!

Κάθε επικοινωνιολόγος θα πρέπει να γνωρίζει πως η εξέλιξη από το παραδοσιακό PR στο ψηφιακό σημαίνει και την εξέλιξη γενικότερα του Marketing – PR. Και όσο εξελίσσεται η τεχνολογία τόσο θα εξελίσσεται κι οτιδήποτε αποτελεί περιεχόμενό της. Ο επικοινωνιολόγος θα πρέπει να είναι ενημερωμένος για καθετί καινούργιο και να είναι έτοιμος να εφαρμόσει ανα πάσα στιγμή την κατάλληλη στρατηγική για να είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία!

____________________________________________________________________________________________

Study the Professional PR Diploma από το Chartered Institute of Public Relations (CIPR) του Ηνωμένου Βασιλείου για επαγγελματίες Δημοσίων Σχέσεων/PR practitioners

Δείτε περισσότερες πληροφορίες  ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας 70.088.088

Get #CIPRQualified

Please Share:

Οι συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, όχι μόνο λαμβάνουν γνώση, εξειδίκευση, τονώνουν την επαγγελματική τους αυτοπεποίθησή και βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζουν εύκολα και άμεσα πώς να κάνουν πράξη στην καθημερινή τους εργασιακή ενασχόληση όλα όσα διδάσκονται. Με αυτό τον τρόπο, τόσο οι απασχολούμενοι όσο και η ίδια η εργοδότρια επιχείρηση έχουν όφελος και απτά αποτελέσματα.

Επικοινωνία

 • Διγενή Ακρίτα 57,
  Γραφείο 201,
  1070, Λευκωσία,
  Κύπρος.
 • 70.088.088
  +357 22.261.088
 • +357 22.104.880

© 2010 - SocialSpace Academy. All Rights Reserved. Privacy Policy