Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088 / 22261088

Η Σημασία του Team Building στο Εργασιακό Περιβάλλον

Του Γιώργου Πετρακίδη, Digital Marketing Coach & Trainer, Founder & CEO  SocialSpace Academy  (Member of CIBIT)

Ως team building ορίζεται η ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος μέσα σε μία ομάδα. Αναπόφευκτα, μια τέτοια εξέλιξη επηρεάζει σημαντικά την απόδοση της ομάδας, καθώς και τις διαπροσωπικές σχέσεις που αναπτύσσονται εντός αυτής. Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι εργοδότες κατανοούν τη σημασία αυτής της διαδικασίας και απευθύνονται στους ειδικούς, προσπαθώντας να ενδυναμώσουν την ομάδα τους.

Ας δούμε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορεί να επωφεληθεί η κάθε επιχείρηση από το κατάλληλο team building στο εργασιακό περιβάλλον.

• Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη για μία ομάδα είναι η σύσφιξη των σχέσεων, μεταξύ των μελών της. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται το συναίσθημα της αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης και η ομάδα συνεργάζεται καλύτερα.
• Επιπλέον, το team building βελτιώνει την ποιότητα της επικοινωνίας. Χωρίς επικοινωνία, η ομάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Οι κρίκοι μιας αλυσίδας οφείλουν να είναι αλληλένδετοι. Διαφορετικά, επέρχεται έλλειψη της σύνδεσης και της αλληλοκατανόησης. Συνεπώς, είναι σημαντικό να καλλιεργείται η εύστοχη και ανοιχτή επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη που απαρτίζουν την ομάδα.
• Εκτός από τα πλεονεκτήματα που έχουν αναφερθεί έως τώρα, το team building βοηθά στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων. Τα μέλη της ομάδας συνεργάζονται και σκέφτονται με τρόπο διαφορετικό, καινοτόμο και συχνά αντισυμβατικό. Αυτός δεν είναι άλλωστε ο σκοπός, για το πολύτιμο «think outside the box»;
• Προχωρώντας, αξίζει να τονιστεί η δημιουργία επιπλέον κινήτρων στους εργαζομένους μέσω αυτής της τακτικής. Το team building δεν ισοπεδώνει τη μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Αντιθέτως, αφουγκράζεται την ατομικότητα και την επιβραβεύει, πάντα σε αρμονία με το ομαδικό σύνολο.
• Τέλος, το team building προσφέρει εκτόνωση. Πέρα από τις υποχρεώσεις της εργασίας και τη ρουτίνα, λειτουργεί ως αγχολυτικό. Οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να αποφορτιστούν και να περάσουν όμορφα, συμμετέχοντας σε ευχάριστες και ικανοποιητικές δραστηριότητες. Αν και «τα αγαθά κόποις κτώνται», σε κάθε περίπτωση οι στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης ωφελούν εξίσου τους εργαζομένους.

Όπως διαπιστώνεται, ο βασικός στόχος team building δεν είναι άλλος από την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας και τη βέλτιστη απόδοσή της, χωρίς εμπόδια και προβλήματα.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες μας προσθέτουν επαγγελματική αξία και κύρος στις εταιρείες και τα στελέχη τους, καθώς και στους ανέργους.

Contact

  • Διγενή Ακρίτα 57,
    1ος  &  2ος  Όροφος,
    1070, Λευκωσία, Κύπρος

  • 70.088.088 / +357 22.261.088
  • +357 22.104.880

© 2010 - SocialSpace Academy. All Rights Reserved. Privacy Policy