Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088 / 22261088
Socialspace academy

5 εργαλεία για να Παρακολουθείτε την Online σας Παρουσία!

Στην εποχή των social media, κάθε θετική αναφορά και review προς την επιχείρησή σας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχετε, είναι πολύτιμη. Και βεβαίως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι λένε για εσάς εκεί έξω! Οι κριτικές πολλαπλασιάζονται και διαδίδονται με φρενήρεις ρυθμούς και το να διατηρεί μια επιχείρηση θετικό προφίλ, κερδίζοντας την εμπιστοσύνητων καταναλωτών, είναι καίριας σημασίας για το μέλλον της ίδιας της εταιρείας.

Οι χρήστες, σήμερα περισσότερο από ποτέ, εκφράζουν ανοιχτά και πάντοτε online τις απόψεις, τον ενθουσιασμό, την

απογοήτευση, την ικανοποίηση ή δυσαρέσκειά τους.

Είναι ζωτικής σημασίας να παρακολουθείτε την εταιρική σας δημοφιλία, να ξέρετε ποια είναι τα δυνατά σας σημεία και ποια τα αδύναμα και κυρίως, να προβάλλετε τα θετικά και να διαχειρίζεστε εγκαίρως τυχόν αρνητικά σχόλια, προβαίνοντας στις απαιτούμενες βελτιώσεις.

Ο έλεγχος της online σας παρουσίας μπορεί αρχικά να μοιάζει χρονοβόρα και πολύπλοκη διαδικασία. Κυκλοφορούν, όμως, δωρεάν ή χαμηλού κόστους εργαλεία, τα οποία σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε έξυπνα το διαδικτυακό σας προφίλ.

1.    Google Alerts (δωρεάν)

Λειτουργούν σαν μια εξατομικευμένη έρευνα στην database της google, η οποία σας ενημερώνει κάθε φορά που προστίθεται (νέο) περιεχόμενο το οποίο καλύπτει τις λέξεις-κλειδιά που εσείς έχετε προσδιορίσει. Η συγκεκριμένη υπηρεσία καλύπτει όλο το δίκτυο της google και σας επιστρέφει κάθε σχετικό περιεχόμενο που έχει δημοσιευτεί σε ιστοσελίδες, ιστολόγια (blogs) και άρθρα.
Το στήσιμο των google alerts είναι εύκολη διαδικασία η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε ελάχιστα βήματα. Απλώς συμπληρώστε τους όρους για τους οποίους επιθυμείτε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, επιλέξετε τον τύπο των αποτελεσμάτων, τη συχνότητα των ειδοποιήσεων και το πού θέλετε να σας τις στέλνει η υπηρεσία

2.    Naymz

Το εν λόγω εργαλείο θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα την επιρροή που ασκείτε και το προφίλ που διατηρείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεδομένης της αλληλεπίδρασης μεταξύ social επιρροής και online δημοφιλίας, το εργαλείο θα σας φανεί σίγουρα χρήσιμο. Όσο μεγαλύτερη επίδραση έχετε, τόσο θετικότερη και η εταιρική σας παρουσία.

3.    RepScore

Το πρόγραμμα της Naymz βαθμολογεί την online σας επιρροή σε διαφορετικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκρίνοντας τις επιδόσεις σας με άλλους χρήστες-μέλη. Αξιολογεί και σας παρουσιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι χρήστες για εσάς, κατά πόσο επιτυγχάνετε διάδραση μαζί τους, κατά πόσο τους επηρεάζουν οι απόψεις σας και τελικά, πόσο ισχυρή ή όχι επίδραση έχετε στους γύρω σας, online. Η βαθμολογία που σας δίνεται με «άριστα» το 99, σας κατατάσσει αντίστοιχα μεταξύ των μελών της Naymz.

4.    Hootsuite (δωρεάν ή με $10/μήνα)

Πρόκειται για εργαλείο διαχείρισης των social media που χρησιμοποιείτε, επιτρέποντάς σας να τα έχετε όλα συγκεντρωμένα σε μια
μίνι πλατφόρμα. Μέσω αυτής, μπορείτε να προγραμματίζετε τα ποσταρίσματά σας, να σχολιάζετε online και να αλληλεπιδράτε με άλλους χρήστες, παρακολουθώντας μέσω των social media analytics τις επιδόσεις σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να γνωρίζετε τι αντίκτυπο έχει το περιεχόμενο που διανέμετε και να κάνετε τις αντίστοιχες βελτιώσεις και τροποποιήσεις. Στην δωρεάν του έκδοση, μπορείτε να συνδέσετε μέχρι 3 λογαριασμούς social media λαμβάνοντας βασικές μετρήσεις analytics. Προχωρώντας σε αναβάθμιση του προγράμματος σας δίνεται η δυνατότητα για σύνδεση έως και 50 social media λογαριασμών, με εις βάθος στοιχεία analytics.

5.    Reputology ($25/μήνα)

Η ιστοσελίδα παρέχει analytics για καλύτερη διαχείριση πελατών (CSM) και σας ενημερώνει εγκαίρως μέσω αναλυτικού μέιλ, κάθε φορά που λαμβάνετε αρνητικές κριτικές. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να διαχειριστείτε γρήγορα και υπεύθυνα ό,τι αρνητικό feedback λάβετε, επεμβαίνοντας στους τομείς της επιχείρησής σας που χρήζουν βελτίωσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα σε συνδυασμό με εργαλεία και πλατφόρμες, όπως είναι το Hootsuite.

Διατηρήστε το καλό σας όνομα, σε καθημερινή βάση

Η φήμη και η δημοφιλία είναι γνωρίσματα που δύσκολα αποκτώνται, χάνονται όμως εύκολα. Είναι σημαντικό να ενδιαφέρεστε και να φροντίζετε το εταιρικό σας προφίλ. Κάνοντας μια έρευνα, σε εβδομαδιαία βάση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις μηχανές αναζήτησης της google, θα λάβετε μια ικανοποιητική εικόνα της online παρουσίας σας.

Μην μείνετε όμως εκεί! Συσχετίστε το προϊόν και τις υπηρεσίες σας με κατάλληλα hashtags κι ενθαρρύνετε τους χρήστες σας να τα χρησιμοποιούν κάθε φορά που αναφέρονται σε εσάς. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε εύκολα να εντοπίζετε τι έχει ειπωθεί για εσάς και τι εικόνα βγάζετε προς τα έξω.

 

Βρείτε το άρθρο στο i-eidisi.com ΕΔΩ.

Please Share:

Οι συμμετέχοντες στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, όχι μόνο λαμβάνουν γνώση, εξειδίκευση, τονώνουν την επαγγελματική τους αυτοπεποίθησή και βελτιώνουν τις δεξιότητές τους, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζουν εύκολα και άμεσα πώς να κάνουν πράξη στην καθημερινή τους εργασιακή ενασχόληση όλα όσα διδάσκονται. Με αυτό τον τρόπο, τόσο οι απασχολούμενοι όσο και η ίδια η εργοδότρια επιχείρηση έχουν όφελος και απτά αποτελέσματα.

Επικοινωνία

 • Διγενή Ακρίτα 57,
  Γραφείο 201,
  1070, Λευκωσία,
  Κύπρος.
 • 70.088.088
  +357 22.261.088
 • +357 22.104.880

© 2010 - SocialSpace Academy. All Rights Reserved. Privacy Policy