Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη Μπορεί να Αυξήσει τις Πωλήσεις

Του Γιώργου Πετρακίδη, Digital Marketing Coach & Trainer, Founder & CEO  SocialSpace Academy  (Member of CIBIT)

Το μέλλον δικαιωματικά ανήκει στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι δυνατότητες για την ανθρωπότητα είναι πραγματικά αναρίθμητες. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που διατείνονται ότι τα όρια της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι δυσδιάκριτα και πως μαζί με τα πλεονεκτήματα, ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να υποφέρει από τις αρνητικές συνέπειες της εξέλιξης. Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες που μας προσφέρει η AI είναι εξαιρετικά χρήσιμες και βρίσκουν εφαρμογή σε κάθε τομέα.

Οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται την Τεχνητή Νοημοσύνη, χρησιμοποιώντας την σε πολλές εφαρμογές. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πώς μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να αυξήσει τις πωλήσεις για μια επιχείρηση.

 • Αρχικά, η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται έναν τεράστιο όγκο δεδομένων σε ελάχιστο χρόνο. Ως εκ τούτου, η επεξεργασία των δεδομένων παράγει συμπεράσματα και στατιστικές αναλύσεις, μέσα από την ανάλυση των πελατών. Επιπλέον, μέσα από αυτά τα δεδομένα διακρίνονται οι χρήσιμες πληροφορίες, που μπορούν να μετατραπούν σε πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των πωλητών.
 • Έπειτα, μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης η επικοινωνία με τον εν δυνάμει πελάτη γίνεται άμεσα και προσωποποιημένα. Αντί λοιπόν να αποστέλλεται ένα ομοιόμορφο, μονότονο μήνυμα σε κάθε πελάτη, η AI φροντίζει να αποστέλλει ένα μήνυμα εξατομικευμένο και 100% στοχευμένο. Κάτι τέτοιο θα δαπανούσε ανυπολόγιστο χρόνο και πόρους από το Τμήμα Πωλήσεων της εκάστοτε επιχείρησης.
 • Επικεντρώνοντας το ρόλο της στις λιγότερο ενδιαφέρουσες διαδικασίες, ελευθερώνει χρόνο και ενέργεια από το προσωπικό. Ως αποτέλεσμα, οι πωλητές έχουν την ευκαιρία να εστιάσουν στις πραγματικές ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά τους και να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα που τους έχει προσφέρει η Τεχνητή Νοημοσύνη.
 • Παράλληλα, η AI αξιολογεί την απόδοση των πωλήσεων. Με αυτό τον τρόπο, αναδεικνύει τις αδυναμίες του τμήματος και προσφέρει τις κατάλληλες λύσεις. Ταυτόχρονα, επιβραβεύει την σωστή δουλειά και ενισχύει την απόδοση της κάθε προσπάθειας πώλησης, μέσω της βελτιστοποίησης διαφημίσεων και επικοινωνιακών πρακτικών.
 • Την ίδια στιγμή, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των πωλητών. Μέσα από τον πλούτο των πληροφοριών που παρέχει, οι πωλητές έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τις βέλτιστες πρακτικές και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους.
 • Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί η ικανότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης να προβλέπει τις μελλοντικές τάσεις της αγοράς. Ως αποτέλεσμα, το Τμήμα Πωλήσεων κάθε επιχείρησης έχει την ευκαιρία να προσαρμόσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, με βάση αυτές τις μελλοντικές τάσεις.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και οι συμβουλευτικές μας υπηρεσίες, προσθέτουν επαγγελματική αξία και κύρος στις επιχειρήσεις και στα στελέχη τους, καθώς επίσης σε ανέργους.προσθέτουν επαγγελματική αξία και κύρος στις επιχειρήσεις και στα στελέχη τους, καθώς επίσης σε ανέργους.

Επικοινωνία

 • Διγενή Ακρίτα 57,
  1ος  &  2ος  Όροφος,
  1070, Λευκωσία, Κύπρος

 • 70.088.088 / +357 22.261.088
 • +357 22.104.880

© 2010 - SocialSpace Academy. All Rights Reserved. Privacy Policy