Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088/22261088

6 σημεία που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν την δημιουργία των Social Media.

  • Το πρώτο θέμα που θα σας απασχολήσει είναι το κοινό που θα απευθυνθείτε. Ωστόσο το πρώτο βήμα είναι να σημειώσετε κάτω τις ομάδες που εσείς επιθυμείτε να προσελκύσετε. Σημαντικό είναι να έχετε υπόψη σας ότι η κάθε ομάδα, απαιτεί διαφορετική στρατηγική. Δηλ, αλλιώς θα προσελκύσω ένα νεαρό και αλλιώς ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας.
  • Το επόμενο σημείο  είναι να ψάξετε τόπους για το πώς μπορείτε να φανείτε  χρήσιμοι στο κοινό σας, ποιες είναι οι ανάγκες του και πως τα social media θα σας βοηθήσουν να τις καλύψετε. Δώστε έμφαση σε αυτό και προσπαθήστε να προσφέρετε περιεχόμενο το οποίο θα είναι χρήσιμο και αξιόλογο στο κοινό που απευθύνεστε.
  • Το να είστε χρήσιμοι στο κοινό σας είναι αναγκαίο αλλά δεν αρκεί. Ωστόσο, θα πρέπει να σκεφτείτε τρόπους που αυτό που θα κάνετε για το κοινό σας θα πρέπει παράλληλα να εξυπηρετεί και κάποιους δικούς σας σκοπούς. Ξεκινήστε με κάποιες ερωτήσεις όπως για παράδειγμα τι αναμένετε από το κοινό με το οποίο έρχεστε σε επαφή; Θέλετε να συγκεντρώσετε email, να πάρετε όσο το δυνατό περισσότερα like, να κάνουν κάποια αγορά από το κατάστημά σας; Αυτά τα ερωτήματα θα σας δώσουν αρκετές ιδέες για την στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να επωφελείστε και εσείς αλλά και το κοινό σας.
  • Για να μπορέσετε να μετρήσετε την απόδοση των προσπαθειών σας, κρίνεται απαραίτητο να ξεκαθαρίστε τους στόχος σας, να σκεφτείτε τι περιμένετε από αυτή την ενέργεια που θα κάνετε. Έχετε στόχο να αυξήστε το πελατολόγιο, τις πωλήσεις σας, την επισκεψιμότητα του site σας; Εκτός από τους στόχους σας σημαντικό είναι να καθορίσετε το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο χρειάζεται να καλύψετε τους στόχους που θέσατε.
  •  Το επόμενο επίσης σημαντικό στοιχείο είναι η υποστήριξη της παρουσίας στα κοινωνικά δίκτυα σε βάθος χρόνου. Δεν αρκεί μόνο να πάρουμε για παράδειγμα 2000 like και μετά να μην ανανεώνουμε την σελίδα μας, γιατί αυτό δεν δίνει καλή εικόνα για το brand μας. Κάντε μια έρευνα και πάρτε ιδέες από τους ανταγωνιστές σας στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.
  • Τα Social Media συνεχώς αλλάζουν, νέες δυνατότητες, νέα στοιχεία εμφανίζονται. Είναι σημαντικό να μένετε ενημερωμένοι για αυτά και να προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε (όπου είναι δυνατον) όλες τις δυνατότητες που σας δίνονται.

By Yiorgos Petrakides