Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088/22261088

Πώς θα αποφύγετε τα αρνητικά σχόλια από τους πελάτες σας

  • reputation-managementΝα απαντάτε γρήγορα

Τα αρνητικά σχόλια μπορεί να εμφανιστούν ακριβώς μετά από ένα post σας στα Social Media. Σκόπιμα ή μη, όσο πιο πολύ ώρα αφήσετε να φαίνεται το αρνητικό σχόλιο ενός χρήστη τόσο περισσότερα άτομα θα το βλέπουνε και θα μπαίνουν σε 2ες σκέψεις και αμφιβολίες, πράγμα που δεν συμφέρει την επιχείρηση σας. Μπορείτε όμως να απαντήσετε όσο πιο σύντομα γίνεται στο αρνητικό σχόλιο, με ευγένεια πάντα και επιχειρήματα τα οποία θα δώσουν ένα τέλος στα κακά σχόλια. Με αυτό τον τρόπο δείχνετε ότι είστε ενημερωμένοι για την γνώμη των πελατών σας και ότι νοιάζεστε γι’ αυτήν.

  • Να εκτιμάτε

Να έχετε πάντα υπόψη σας ότι μια διαδικτυακή συζήτηση έχει 3 πλευρές. Την δική σας πλευρά, την πλευρά του πελάτη και την πλευρά όλων των άλλων. Σε οποιαδήποτε διαδικτυακή συζήτηση έχετε στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση το κοινό πρέπει να ξέρετε πώς να εκτιμάτε το άλλο πρόσωπο της συζήτησης γιατί το κοινό θα βλέπει τις αντιδράσεις και των 2 σας και μετά θα κρίνει. Αν μιλήσετε με σεβασμό στο άλλο πρόσωπο της συζήτησης, όχι μόνο θα τον κερδίσετε εκείνον αλλά και τους υπόλοιπους χρήστες που θα δούνε την συζήτηση.

  •  Να είστε ευγνώμονες

Ας πούμε ότι ένας χρήστης ή μια άλλη σελίδα έχει ποστάρει ένα μήνυμα ή οτιδήποτε άλλο κριτικάροντας την τελευταία σας καμπάνια, προϊόν κ.α. Δείτε την θετική πλευρά του συμβάντος. Ο χρήστης ή η σελίδα σας έχει δώσει απλόχερα πρόσβαση στην λίστα των φίλων ή αναγνωστών του/της. Αυτό σημαίνει ότι έχετε την ευκαιρία να γράψετε στο post του/της και να μιλήσετε στους αναγνώστες του με την ευκαιρία να τους δείξετε ότι είστε εκεί και νοιάζεστε για την γνώμη τους. Πολύ πιθανότατα εάν τους πείσετε να γίνουν και υποστηρικτές της επιχείρησης σας ή ακόμα και πελάτες.

  • Ζητήστε περισσότερα σχόλια και γνώμες

Μην απαντάτε απλώς μια φορά σε εισηγήσεις, απορίες και διάφορα σχόλια. Απαντήστε σε όλες τις ερωτήσεις, επικοινωνήστε περισσότερο με τους πελάτες σας μέσω των Social Media και άλλων πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό αποδεικνύει ότι εκτιμάτε την γνώμη τους. Η επικοινωνία με τους πελάτες ή υποψήφιους πελάτες σας είναι το κλειδί της επιτυχίας σας. Μην φοβηθείτε την κριτική. Δεχτείτε την ως μέρος της δουλειάς σας. Δείτε την κακή ή καλή κριτική ως ένα τρόπο να τους κάνετε καλή εντύπωση εκ μέρους της εταιρείας σας.