Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088/22261088

Ο πόλεμος της Google. Πώς να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας;

competition

Μια ιστοσελίδα για να είναι στην πρώτη σελίδα της αναζήτησης της Google θα πρέπει να πληροί κάποια κριτήρια και το περιεχόμενο της να είναι τουλάχιστον λίγο καλύτερο από το περιεχόμενο και την δομή των ανταγωνιστικών της ιστοσελίδων βάσει των συγκεκριμένων κριτηρίων. Εάν η ιστοσελίδα σας είναι έστω λίγο καλύτερη από εκείνη των ανταγωνιστών σας, τότε θα έχει περισσότερα κλικ και υψηλότερη κατάταξη στα αποτελέσματα της Google άρα και περισσότερη επισκεψιμότητα από υποψήφιους πελάτες . Οι πιο κάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τους ανταγωνιστές σας με τους πιο αποδοτικούς τρόπους:

 •  Βρείτε τους πραγματικούς σας ανταγωνιστές. Τις περισσότερες φορές είναι οι ιστοσελίδες που έχουν υψηλές κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης λόγω των λέξεων- κλειδιών τους. Το πρώτο βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αναζητήσετε στο Google τις πέντε λέξεις-κλειδιά του αντικειμένου σας και να σημειώσετε τα URL των ιστοσελίδων που κατατάσσονται πρώτες για αυτές τις λέξεις- κλειδιά. Αυτές οι ιστοσελίδες είναι οι κύριοι σας ανταγωνιστές.

   

 •  Αναλύστε τα backlinks των ανταγωνιστών σας. Το δεύτερο βήμα είναι να μάθετε πόσοι από τους συνδέσμους προς τους ανταγωνιστές σας περιέχουν τις λέξεις κλειδιά που εσείς στοχεύετε. Αυτό μπορεί εύκολα να γίνει με το online SEO εργαλείο που παρέχεται δωρεάν – www.backlinkwatch.com

   

 •  Κάντε έλεγχο το Page Rank των ιστοσελίδων που περιέχουν τους συνδέσμους. Αν και δεν είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος καταμέτρησης των συνδέσμων, το Page Rank βρίσκεται στην γραμμή των πιο δημοφιλή εργαλείων της Google, παρόλα αυτά μπορεί να σας βοηθήσει στην κατανόηση της θέσης κάποιων ιστοσελίδων. Εάν τα backlinks των ανταγωνιστών σας έρχονται από ιστοσελίδες με υψηλό Page Rank, ψηλότερο από την ιστοσελίδα σας, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να πάρετε περισσότερους συνδέσμους από ιστοσελίδες με υψηλό Page Rank. 

   

 •  Ελέγξτε τις καταλήξεις των domains στις ιστοσελίδες που περιέχουν τους συνδέσμους. Αν ο στόχος της ιστοσελίδας σας είναι οι τοπικές εκδόσεις του Google (google.gr, google.com.cy κτλ), τότε η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να έχει περισσότερα backlinks από ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν την αντίστοιχη τοπική κατάληξη domain από τους ανταγωνιστές σας. Για παράδειγμα αν θέλετε υψηλές κατατάξεις στο www.google.com.cy τότε προσπαθήστε να πάρετε backlinks από ιστοσελίδες με την κατάληξη ‘.com.cy’. O τρόπος για να βρείτε αυτά τα sites είναι απλός. Μέσω του Google πληκτρολογήστε ‘site:.com.cy ‘και τα λέξεις κλειδιά του αντικειμένου σας.

   

 • Κάντε έλεγχο στο περιεχόμενο των ιστοσελίδων που περιέχουν τους συνδέσμους που σας ενδιαφέρουν. Η Google έχει προτίμηση στις ιστοσελίδες οι οποίες παίρνουν τους συνδέσμους από άλλες ιστοσελίδες σχετικές με το θέμα τους. Δηλαδή αν πουλάτε ρούχα τότε ένας σύνδεσμος από ένα μπλοκ μόδας είναι πιο ισχυρός από ένα σύνδεσμο σε μια ιστοσελίδα για έπιπλα.