Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088/22261088

Social Media: Οι δυνατότητες και χρήσεις τους στις επιχειρήσεις

social-media-trends-2014Είναι κοινώς αποδεκτό ότι αν έχουμε ή διευθύνουμε μια επιχείρηση είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η παρουσία μας στα  social media. Τα πιο δημοφιλές κοινωνικά δίκτυα είναι: Facebook, LinkedIn, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram και YouTube. Το κάθε κοινωνικό δίκτυο έχει τις δικές του δυνατότητες και χρήσεις. Ας τα δούμε συνοπτικά:

Facebook: Η παρουσία της κάθε εταιρείας στο Facebook είναι απαραίτητο συστατικό κάθε σχεδίου internet marketing. Εάν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό, το Facebook παραμένει η αυτονόητη επιλογή για να απευθύνετε αποδοτικά τα μηνύματά σας.

Twitter: Η χρήση του Twitter αφορά μια πληθώρα επιχειρήσεων, αλλά συνήθως είναι πιο αποδοτική για επιχειρήσεις που λειτουργούν κυρίως στον τομέα της ενημέρωσης, της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης. Η φύση του μέσου είναι πιο άμεση και προσφέρεται για αναμετάδοση οποιασδήποτε μορφή δραστηριότητας, ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο και γρήγορο, αλλά περιορισμένο, διάλογο.

Linkedln: Απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις B2B, όπως για παράδειγμα εταιρείες διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, γραφεία δημόσιων σχέσεων, εκπαιδευτικούς οργανισμούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις κ.α. Τα μέλη του είναι κυρίως επαγγελματίες σε συγκεκριμένους κλάδους, οπότε η χρήση του δίνει την δυνατότητα επικοινωνίας σε ένα απολύτως εξειδικευμένο κοινό.

Google+: Το Google+ είναι το κοινωνικό δίκτυο της Google. Όπως συμβαίνει με το YouTube και το Google Places for Business, έτσι και τα Google+ Profiles/Pages προσφέρουν κάποια προνόμια όσων αφορά την εμφάνιση/κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Έτσι, διαθέτοντας λογαριασμό στο Google+, κοινοποιώντας περιεχόμενο (είτε στο προσωπικό σας προφίλ είτε στη σελίδα που έχετε δημιουργήσει για την επιχείρηση σας), δίνετε τη δυνατότητα στη Google να γνωρίζει ότι το περιεχόμενο σας διαβάζεται και κοινοποιείται. Αυτό μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο search ranking και κατ’ επέκταση να αυξήσει την επισκεψιμότητα της σελίδας σας.

Pinterest & Instagram: Και τα δύο είναι βασισμένα στη φωτογραφία, γι’ αυτό απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα και επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται την εικόνα και παράγουν πλούσιο σχετικό περιεχόμενο.

YouTube: Tο YouTube αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στο ίντερνετ, καθώς είναι το σημείο όπου γίνονται οι περισσότερες αναζητήσεις στο ίντερνετ μετά από το Google. Κάθε brand χρειάζεται να έχει παρουσία στο YouTube.