Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088/22261088

Η σημασία του SEO στην σωστή διαδικτυακή σας παρουσία

Η ύπαρξη μιας ιστοσελίδας μπορεί να φέρει πολλά οφέλη σε μια επιχείρηση, αλλά μπορεί να προκαλέσει και αρνητικές επιπτώσεις, όταν δεν παρουσιάζεται σωστά. Αυτό γιατί ο καθένας πρόκειται να σχηματίσει άποψη για μια εταιρεία, για την οποία δεν ξέρει λεπτομέρειες, μέσω της ιστοσελίδας της. Έτσι, με την σημερινή εποχή, όπου όλοι θα αναζητήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες στο διαδίκτυο, σίγουρα αξίζει η επένδυση – κυρίως χρόνου – για δημιουργία μιας σωστής παρουσίας στον διαδικτυακό χώρο.

Όταν αναφερόμαστε στον όρο SEO (Search Engine Optimization) εννοούμε την βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων, και πιο απλά τις ενέργειες που γίνονται για να εμφανίζεται μια ιστοσελίδα στα πρώτα αποτελέσματα της Google. Είναι πολύ σημαντικό η σελίδα να εμφανίζεται στις πρώτες σελίδες, αφού οι έρευνες δείχνουν ότι το 80% μένει στα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας, και μόνο το 20% θα συνεχίσει και σε επόμενες σελίδες.

Με την λήψη συγκεκριμένων μέτρων δηλαδή, όταν ένας χρήστης κάνει αναζήτηση περιεχόμενο σχετικό με την εταιρεία σας, θα εμφανίζεστε οργανικά στα πρώτα αποτελέσματα, και όχι μόνο μέσω της πληρωμένης διαφήμισης. Η μεγάλη σημασία των οργανικών αποτελεσμάτων της αναζήτησης, έγκειται στο γεγονός ότι οι χρήστες προτιμούν να κάνουν κλικ στα οργανικά αποτελέσματα, παρά στις πληρωμένες καταχωρήσεις με τα ποσοστά να είναι 75% έναντι του 25%.

Έτσι, βλέπουμε ότι δεν αρκεί να έχει μια καλή σελίδα η επιχείρηση, θα πρέπει η σελίδα να προσαρμόζεται ούτος ώστε να βοηθά την Google να την βρίσκει και να την εμφανίζει στις αναζητήσεις, αφού ουσιαστικά αυτό είναι που έχει σημασία.