Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088/22261088

Γιώργος Πετρακίδης: Η απαιτητική εργασιακή πραγματικότητα και οι υπηρεσίες μέσα από την Social Space Academy

Του Γιώργου Πετρακίδη, Διευθύνoντα Συμβούλου SocialSpace Academy

Μιλήστε μας λίγο για την SocialSpace Academy. Τι προσφέρει και σε ποιους απευθύνεται;

Η SocialSpace Academy είναι ένας εδραιωμένος και έγκυρος εκπαιδευτικός οργανισμός, πιστοποιημένος από την ΑΝΑΔ, ο οποίος παρέχει αποτελεσματική και ποιοτική μάθηση και συμβουλευτική σε έναν ευρύ τομέα εκπαίδευσης και ειδίκευσης όπως Ψηφιακό Μάρκετινγκ, Οργάνωση, Εκπαίδευση και Διοίκηση, Project Management, Εργατική Νομοθεσία, Γραφιστικά Προγράμματα κ.α. Μέσα από ανοιχτά, πολυεπιχειρησιακά, ενδοεπιχειρησιακά προγράμματα και διεθνείς πιστοποιήσεις επιτυγχάνει την εξέλιξη και επαγγελματική κατοχύρωση των συμμετεχόντων/ουσών. Είμαστε ο πρώτος εκπαιδευτικός οργανισμός στην Κύπρο που πιστοποιήθηκε με ISO 9001:2015 για την υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων μας κατοχυρώνοντας έτσι την επιχειρησιακή μας συνέπεια. Τα προγράμματά μας απευθύνονται σε όσους αναζητούν την επαγγελματική μάθηση και κατάρτιση και την εναρμόνιση με τις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς, επιχειρήσεις, εργαζόμενους, φοιτητές και ανέργους.

Σε μια τόσο απαιτητική εργασιακή πραγματικότητα, με ποιους τρόπους μπορούν οι άνθρωποι να εξελίσσονται;

Μέσα στην σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα οι άνθρωποι οφείλουν να εξελίσσονται έτσι ώστε να συμβαδίζουν και να ξεπερνούν τις προκλήσεις και να ανταποκρίνονται στις δικές τους ανάγκες αλλά και της κοινωνίας επιδιώκοντας λύσεις. Αυτό επιτυγχάνεται με τη σωστή κατάρτιση, τα εφόδια και τις γνώσεις, παράγοντες που ενδυναμώνουν τα άτομα ως μονάδες και κατ’ επέκταση ως συνδετικοί κρίκοι στην παραγωγική διαδικασία της αγοράς και της οικονομίας.

Τι προκλήσεις θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στον εργασιακό στίβο τα επόμενα χρόνια;

Λόγω της οικονομικής κρίσης και τα επακόλουθά της δημιουργούνται νέες συνθήκες στην αγορά εργασίας και παράλληλα παρουσιάζονται νέες ευκαιρίες. Θα ήταν ωφέλιμο, όσοι αναζητούν εργασία, να διαθέτουν ετοιμότητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν επάξια σε μελλοντικές προκλήσεις και να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό. Η ετοιμότητα απαιτεί κατάρτιση και εκπαίδευση και μια διαρκή προσωπική και επαγγελματική προσπάθεια αυτοβελτίωσης. Τα στελέχη με εργασιακή εμπειρία οφείλουν, επίσης, να αναδιαμορφώνονται και να καλλιεργούν εκ νέου τυχόν ελλιπείς δεξιότητες, έτσι ώστε να παραμείνουν σημαντικά και αναγκαία μέλη για τους εργοδότες τους, να διατηρήσουν τη θέση τους και το κύρος τους όπως και να επιδιώξουν την ανέλιξη στον επαγγελματικό τους τομέα/χώρο.

Ποιο το όραμά σας για τον οργανισμό;

Όραμά μου για τον οργανισμό είναι η συνεχής παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και η μετάδοση και διάχυσή της σε όσο το δυνατό περισσότερα άτομα και φορείς. Η εισαγωγή καινοτομιών και η διαρκής επιμόρφωση μέσα από νέα εγχειρήματα. Η επένδυση στον ανθρώπινο παράγοντα χρησιμοποιώντας στρατηγικές προσαρμοσμένες στα νέα οικονομικά, κοινωνικά και τεχνολογικά δεδομένα, δίνοντας ελπίδα και σωστή κατεύθυνση στο κυπριακό επιχειρείν. Η αξιοποίηση στο μέγιστο των δυνατοτήτων των ατόμων στις παραγωγικές διαδικασίες και τις ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας έτσι, σταδιακά και αποτελεσματικά στην μείωση της ανεργίας. Η σύμπραξη και η συνέργεια του οργανισμού μας με τον επιχειρηματικό κόσμο. Δηλώνουμε έτοιμοι να συνεργαστούμε ακόμη στενότερα με στόχο την εκμετάλλευση των σπουδαίων προκλήσεων και ευκαιριών που παρουσιάζονται συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου μας. Εξέλιξη του οργανισμού μας σε πρεσβευτή της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μέσα από την εκπαίδευση και κατάρτιση. Ένας οργανισμός που εμπνέει, στηρίζει, εκπαιδεύει και δίνει απτά κίνητρα και εφόδια προς αυτή την κατεύθυνση.

Ποιοι είναι οι πελάτες σας, ποιοι σας εμπιστεύονται;

Ολόκληροι οργανισμοί, υψηλόβαθμα στελέχη, απασχολούμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ακόμη και άνεργοι οι οποίοι αποτελούν τους μελλοντικούς επαγγελματίες του τόπου, ωφελούνται από την εκπαίδευσή μας και από τα επιδοτούμενα από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑΝΑΔ) σεμινάριά μας.

Ποιοι είναι οι δικοί σας στόχοι ως άνθρωπου και επαγγελματία; Τι εύχεστε να σας φέρει το 2018;

Αυτό που επιθυμώ είναι ο Οργανισμός μας να συνεχίσει με την ίδια προσήλωση να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες σε όσους μας εμπιστεύονται. Βαδίζοντας στο μέλλον, στοχεύω στη συνεχή ανάπτυξη θέτοντας ακόμα υψηλότερους στόχους μέσα από τα επιχειρηματικά μου πλάνα συνεργαζόμενος με άτομα που διαθέτουν όραμα, ιδέες, ικανότητες, αίσθηση καθήκοντος και επαγγελματισμό. Αυτό που θέλω να με διέπει και να με κινητοποιεί είναι η συνέπεια στις αρχές και τις αξίες με τις οποίες ξεκίνησα και να διατηρώ την επαγγελματική μου συνείδηση και το δημιουργικό μου πνεύμα. Εύχομαι να συνεχίσω να κρατώ τις ισορροπίες ανάμεσα σε καριέρα και οικογένεια, να είμαι παρών στις μικρές και μεγάλες στιγμές των αγαπημένων μου προσώπων και το σημαντικότερο… άπαντες να χαίρουν υγείας.

Accreditation

ΑΝΑΔ
Acta
ISO 9001 GRK
Prometric Logo
IQNet Logo Colour 40%