Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088/22261088

e-Λύσεις για ένα «καθαρό» όνομα στο διαδίκτυο

online-reputation-300x131Μια εταιρεία με κακή φήμη είναι κατά κάποιο τρόπο μια εταιρεία τελειωμένη αν δεν προσπαθήσει να «καθαρίσει» το όνομα της. Για ένα καθαρό όνομα ζούμε. Η φράση αυτή χρησιμοποιείται πλέον περισσότερο από επιχειρηματίες που ασχολούνται με διαδικτυακές αγορές ή έχουν ως βάση τους το διαδίκτυο παρά στις ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 70.

Στην Κύπρο λέμε ότι δηλώσεις είσαι, στο διαδίκτυο είναι ότι δηλώσει το Google για σένα είσαι. ‘Όσο και αν προσπαθεί κάποιος να θάψει κάποια σκοτεινά γεγονότα που συνέβησαν παλιά στην εταιρεία ή επιχείρηση του το Google δεν τα ξεχνάει. Μια απλή αναζήτηση στο Google θα σας διαβεβαιώσει. Αν όχι όλες, οι περισσότερες εταιρείες έρχονται αντιμέτωπες με ανικανοποίητους πελάτες. Έχοντας ή όχι δίκιο πρέπει να βρουν μια συμβιβαστική λύση για να μην γίνουν οι συγκεκριμένοι πελάτες η αρχή του τέλους μιας μακροχρόνιας δουλειάς σας.

Για την καλή διαχείριση της φήμης σας στο διαδίκτυο σας δίνουμε κάποιες συμβουλές:

  • Κάντε Google τον εαυτό σας ή την εταιρεία σας.

Κάνοντας μια αναζήτηση με το όνομα της εταιρείας σας στην κεντρική σελίδα της Google ή στο Google Images θα έχετε την δυνατότητα να μάθετε αρκετά πράγματα που σχολιάζονται ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμα καλύτερα είναι να εγγραφείτε στο google.com/alerts ώστε να παρακολουθείτε κάθε νέο που σας αφορά

  • Φτιάξτε μπλοκ

Κοστίζει λιγότερο από 10 ευρώ τον χρόνο ή μπορεί να προσφέρεται και δωρεάν μέσω της υπηρεσίας blogger.com. Δημιουργήστε αρκετό περιεχόμενο με στοιχεία της εταιρείας, διακρίσεις και σημαντικό διάφορα θετικά σχόλια υφιστάμενων σας πελατών. Στο εταιρικό σας μπλοκ θα είναι πιο εύκολο και για κάποιο πελάτη να εκφράσει τα παράπονα του ή να επικοινωνήσει εύκολα με ένα αρμόδιο της εταιρείας.

  • Μπείτε στα κοινωνικά δίκτυα

Δεν έχει σημασία το τι είδους εταιρεία είστε, τα κοινωνικά δίκτυα είναι για όλους και αν έχετε τις γνώσεις για σωστή διαχείρηση τους τότε σίγουρα θα έχετε και την φήμη της εταιρείας σας καθαρή. Είναι πολύ εύκολο κάποιος να γράψει κάτι αρνητικό στο Facebook, LinkedIn ή στο Twitter. Αλλά είναι επίσης εύκολο να ελέγξετε την εγκυρότητα του λόγου του ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα. Για καλύτερα αποτελέσματα συμβουλή είναι να αναρτάτε τουλάχιστον μια φορά τον μήνα άρθρα ή σύντομα σχόλια σχετικά με την εταιρεία σας.

  • Προσοχή στις ρυθμίσεις των κοινωνικών δικτύων

Σίγουρα δεν μπορείτε να ελέγξετε όλους εκείνους που κάνουν Like την σελίδα σας. Ενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook και ξεχωρίστε το περιεχόμενο που θέλετε να το βλέπετε μόνο εσείς ή να είναι σε κοινή θέα. Επίσης μπορείτε να ελέγξετε ποιος έχει την δυνατότητα να γράφει post στην σελίδα σας. Αν κάποιος χρήστης ανεβάσει μια φωτογραφία ή ένα αρθρο που το θεωρείτε προσβλητικό αφαιρέστε την από την σελίδα σας και μην διστάσετε να ζητήσετε από αυτόν που την ανέβασε να την αφαιρέσει.