Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088/22261088

Η ραγδαία αύξηση του online εμπορίου στην Κύπρο

Το eCommerce έχει εξελιχθεί σεwpdevshed-ecommerce ένα παγκόσμιο φαινόμενο και ίσως το μοναδικό που κατά κάποιο τρόπο μπορεί να μετατρέψει μια τοπική εταιρεία σε διεθνή. Η τεχνολογία έχει «εισβάλλει» για τα καλά στις ζωές όλων μας και θέλοντας ή μη πρέπει να ακολουθούμε ως το σημείο που ο καθένας μπορεί φυσικά, τις εξελίξεις.

 Στην εποχή του «γιατί να πας να ψωνίσεις στο supermarket, όταν μπορείς να κάνεις την αγορά σου online;» ήταν δύσκολο και ταυτόχρονα τολμηρό για κάποιους να ξεκινήσουν ένα eShop στην Κύπρο. Παρόλα’αυτά όχι μόνο μπήκε στις προτιμήσεις του Κυπρίου καταναλωτή αλλά καλπάζει κιόλας τα τελευταία χρόνια. Πιο κάτω σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα της έρευνας «Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικό Εμπόριο στις Επιχειρήσεις 2014» σχετικά με το eCommerce  στην Κύπρο.

  • Το 2014 το ποσοστό των επιχειρήσεων στην Κύπρο που δέχθηκαν παραγγελίες μέσω διαδικτύου ανήλθε στο 11,9% σε σχέση με το 8,4% που σημειώθηκε το 2013.
  • Στο 15,1%  αυξήθηκε το 2014, το ποσοστό των επιχειρήσεων που έκανε παραγγελίες μέσω διαδικτύου σε σχέση με το 13,2% το 2013.
  • Αύξηση επίσης παρουσίασε και το ποσοστό των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την κινητή ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο φτάνοντας το 58,3% το 2014 σε σχέση με το 56,2% το 2013.
  • Κάτι που παλιά για τα δεδομένα των κυπριακών επιχειρήσεων ήταν πολυτέλεια πλέον είναι  must για τις περισσότερες. Φυσικά, αναφερόμαστε στους ιστότοπους που τώρα το 2014,  το ποσοστό εταιρειών που έχει ιστοσελίδα ανέρχεται στο 72,6%
  • Όσο αφορά τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media- Facebook, Twitter, YouTube κτλ) τα στατιστικά της έρευνας έδειξαν ότι το ποσοστό των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα μέσα φτάνει το 53,7% σε σχέση με το 2013 με ποσοστό 41,0%

 

Aν και εσείς θέλετε να μάθετε περισσότερα για το eCommerce στην Κύπρο, πως να φτιάξετε το δικό σας eShop εντελώς δωρεάν, πως να διαχειρίζεστε επιτυχημένες διαφημιστικές καμπάνιες και πως να χτίσετε αποδοτικές, παγκόσμιες συνεργασίες μέσω Affiliate Marketing δηλώστε τώρα συμμετοχή, στο επιχορηγημένο πρακτικό μας σεμινάριο με τίτλο “Αποτελεσματικές Στρατηγικές Ηλεκτρονικού Εμπορίου, Affiliate Marketing, &Online Διαφήμισης”.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.socialspaceacademy.com/successful-commerce-affiliate-marketing-online-advertising-strategies/