Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088/22261088

7 βήματα για να μετατρέψετε την ιστοσελίδα σας σε ένα αποδοτικό εργαλείo

 

magnetΚατά τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε, η ιστοσελίδα σας δεν σας βοηθά μόνο στην προώθηση της επιχείρηση σας αλλά και στην αύξηση των πωλήσεων σας. Ο μόνος τρόπος για να πετύχετε το πιο πάνω είναι να μετατρέψετε την ιστοσελίδα σας σε ένα ακόμα σημείο πώλησης. Στο πιο κάτω άρθρο θα μάθετε πως να αποκτήσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα και με χαμηλό κόστος,  μια αποδοτική παρουσία στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας σας.

ΒΗΜΑ 1: Αναβαθμίστε και εκσυγχρονίστε την ιστοσελίδα σας

Δεδομένης της συνεχούς αλλαγής των γεγονότων και των δεδομένων, οι ιστοσελίδες πρέπει να είναι αναβαθμισμένες και τεχνικά αλλά και θεματολογικά ώστε να πληρούν τα κριτήρια της τελευταίας τεχνολογίας και να είναι αποδοτικές προς τους επισκέπτες της. Μια παραμελημένη ιστοσελίδα δίνει ακριβώς αντίθετη εικόνα για τον ιδιοκτήτη της. Ζητήστε να ενημερωθείτε για τις τελευταίες τεχνικές κατασκευής ή διαφοροποίησης ιστοσελίδων και εφαρμόστε τις.

ΒΗΜΑ 2: Δώστε συμβουλές στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας

Με τον ανταγωνισμό και τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις και στη απελπισία τους οι περισσότεροι επιχειρηματίες βομβαρδίζουν τους πελάτες τους με τιμές και προσφορές. Παρόλο που οι προσφορές είναι ένας τρόπος εξεύρεσης νέων πελατών, ωστόσο η συνεχής ενημέρωση περί προσφορών και τιμών κουράζει και αποτρέπει κάποιο να εμπιστευτεί και να προτιμήσει την εταιρεία σας. Δώστε την ευκαιρία στο πελάτη ή υποψήφιο πελάτη σας να ενημερωθεί για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Δώστε τους κάποιες συμβουλές περί του θέματος, παρουσιάστε τους χρήσιμες πληροφορίες. Αν τους δείξετε ότι αγαπάτε αυτό που κάνετε και είστε ψαγμένοι σε αυτό τότε θα τους πείσετε και για τον επαγγελματισμό σας και για τη επιχείρηση σας.

ΒΗΜΑ 3: Δώστε την ευκαιρία στο επισκέπτη να κρίνει από μόνος του

Παλιά οι καταναλωτές ήταν πιο εύπιστοι. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι καταναλωτές είναι πιο δύσπιστοι. Ξέρουν ότι  αρκετές επιχειρήσεις στήνουν κρυφές παγίδες με απώτερο σκοπό την κερδοφορία τους. Η πρόσφατη αυτή κατάσταση σε συνδυασμό με την προσπάθεια τους να βρουν τις καλύτερες προσφορές τους οδηγεί συχνά στη απόρριψη πολλών προϊόντων. Μέσω της ιστοσελίδας σας μπορείτε να κατευθύνετε τον υποψήφιο πελάτη σας στη δική του εξιδανικευμένη λύση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν κατηγοριοποιήσετε το αγοραστικό σας κοινό και το συσχετίσετε με προϊόντα ή υπηρεσίες σας κατάλληλα για αυτούς ώστε να σχηματίσετε ανάλογα links στη ιστοσελίδα σας.

ΒΗΜΑ 4: Επικοινωνήστε με τους επισκέπτες σας

Στόχος σας είναι η παραμονή του επισκέπτη στην ιστοσελίδα σας και η μετατροπή του σε υποστηρικτή και πελάτη σας. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις προσφορές. Η προσθήκη online εργαλείων όπως ερωτηματολογίων, live support κτλ σας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνήσετε με το κοινό σας. Επίσης τους δίνετε την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικτυακή σας στρατηγική.

ΒΗΜΑ 5: Εντάξτε τους συνεργάτες σας στη ιστοσελίδα σας

Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε την ιστοσελίδα σας εντάσσοντας τους συνεργάτες σας σε αυτή. Αυτοί μπορεί να είναι οι πωλητές σας, οι προμηθευτές σας, όσοι σχετίζονται με την εταιρεία σας και την διαχείριση της. Αυτή η τεχνική  θα σας δώσει περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερο traffic στη ιστοσελίδα σας. Επίσης η κίνηση αυτή θα ενισχύσει την επικοινωνία και την συνεργασία μεταξύ εσάς και των συνεργατών σας.

 ΒΗΜΑ 6: Δείξτε τα πλεονεκτήματα σας

Οι καταναλωτές έχουν τη τάση πλέον να κοιτάζουν αυτό το κάτι διαφορετικό που έχει ένα προϊόν από το άλλο. Σε αυτή τη περίπτωση το καλύτερο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να αναδείξετε τι κάνει το προϊόν σας διαφορετικό από τα άλλα παρόμοια του. Για παράδειγμα αν είστε παραγωγός και παρασκευαστής τυριού και το τυρί σας έχει βραβευθεί σε κάποιο διαγωνισμό γράψτε το! Οι καταναλωτές τείνουν να προτιμούν τα αναγνωρισμένα προϊόντα από διαγωνισμούς, κριτικές, από το εξωτερικό κτλ.

 ΒΗΜΑ 7: Δείξτε τον τρόπο στο κοινό σας να σας εντοπίσει

Η ιστοσελίδα σας για να γίνει παραγωγική δεν χρειάζεται μόνο ένα καλό περιεχόμενο. Χρειάζεται επίσης και μια καλή στρατηγική προώθησης. Εκμεταλλευτείτε τα σύγχρονα διαδικτυακά μέσα για να προωθήσετε την ιστοσελίδα σας με απώτερο σκοπό να γνωστοποιήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Συνδέστε την ιστοσελίδα σας με άλλες επιχειρησιακές σας σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ώστε να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση του επισκέπτη σε αυτή.