Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088/22261088

5 βήματα για μια καλοσχεδιασμένη στρατηγική e-branding

BrandingΑναλύστε τους ανταγωνιστές σας

Εάν θέλετε να είστε διαφορετικοί από τους ανταγωνιστές σας πρέπει να τους μελετήσετε καλά. Με αυτό τον τρόπο θα σας δώσει μερικές πληροφορίες επιτυχίας των υπολοίπων επιχειρήσεων ώστε να χτίσετε την δική σας βάση των αναγκών και του στόχου της εταιρείας σας. Επίσης, θα μπορείτε να δείτε πιθανά λάθη που έγιναν από τους ανταγωνιστές σας ώστε να τα αποφύγετε.

Βρείτε τα δυνατά σας σημεία

Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με ένα απλό ερωτηματολόγιο στο υφιστάμενο ή υποψήφιο σας πελατολόγιο ή ακόμα και από κάποια αναλυτικά της επιχείρησης σας. Αυτά τα δυνατά σας σημεία είναι το κλειδί της επιτυχίας σας γιατί ίσως ανταγωνιστικές σας εταιρείες να υστερούνται σε αυτά.

Αναδείξτε τα δυνατά σημεία

Το να τα βρείτε πρώτα είναι το ήμισυ του σκοπού σας. Το να τα αναδείξετε είναι διαφορετικό. Εάν η επιχείρηση σας έχει κάποια προτερήματα ή για παράδειγμα έχει κερδίσει κάποιους διαγωνισμούς κτλ όπως πχ «το καλύτερο κρασί της χρονιάς 2015» αναδείξτε το. Οι υφιστάμενοι πελάτες σας θα μείνουν πλήρως ευχαριστημένοι ξέροντας ότι τα προϊόντα που αγοράζουνε είναι άριστης ποιότητας και οι υποψήφιοι σας πελάτες θα σας προτιμήσουν.

Μάθετε τις ανάγκες και τις αξία των πελατών σας

Μερικοί πελάτες έχουν περισσότερες ανάγκες από τους άλλους και ίσως και διαφορετική αξία από τους άλλους. Για παράδειγμα αν έχετε εταιρεία κρασιών οι ανάγκες ενός πελάτη σας που είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου είναι διαφορετικές από τις ανάγκες ενός πελάτη σας ο οποίος αγοράζει το κρασί σας κάθε γιορτές, άρα και η αξία του εστιάτορα πελάτη σας είναι μεγαλύτερη από του απλού καταναλωτή πελάτη σας.

Προσαρμόστε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας στις ανάγκες των πελατών σας

Δεν είναι μόνο να γνωρίζετε τις ανάγκες των πελατών σας αλλά και να τις εφαρμόζετε στην πράξη προσαρμόζοντας μια στρατηγική όπου θα ικανοποιήσει τις ανάγκες τους και θα τους κρατήσει «πιστούς» σε σας. Για παράδειγμα όπως είπαμε πιο πάνω εάν ο εστιάτορας πελάτης σας αγοράζει εβδομαδιαίως μια