Μιλήστε μαζί μας σήμερα
70.088.088/22261088

3 σημαντικοί λόγοι που το e-Shop σας δεν πουλά

eshopΤα e-Shop αποτελούν πλέον αναπόφευκτο μέρος της ζωής μας. Πολλές εταιρείες διαλέγουν να καταφύγουν στο e-Shop μόνο, αντί να ανοίξουνε κατάστημα σε κάποια οδό που οι καταναλωτές επισκέπτονται συχνά. Ο κυριότερος λόγος είναι ο οικονομικός αφού δημιουργώντας ένα e-Shop δεν χρειάζεται ούτε περιττά έξοδα. Παρόλα αυτά τα e-Shop έχουν την δική τους θεωρία και πολλοί είναι αυτοί που «αγόρασαν» το e-Shop τους αλλά δεν διάβασαν τον οδηγό χρήσης του. Αυτό κυρίως καταλήγει στην κατάσταση που το e-Shop δεν πουλάει και ο ιδιοκτήτης πληρώνει απλώς για να το κρατήσει online. Αν η κατάσταση αυτή σας φαίνεται γνωστή διαβάστε παρακάτω τους λόγους αποτυχίας των e-Shop.

 

1. Έλλειψη επισκεπτών

Αυτός είναι ο κύριος λόγος αποτυχίας ενός e-Shop. Πώς να πουλήσει όταν δεν έχει τους απαραίτητους επισκέπτες να δουν τα προϊόντα σας; Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές λύσεις για να διαφημίσετε το e-Shop σας, όπως την προώθηση του μέσω SEO, με ένα Social Media Marketing Plan εφαρμοσμένο στα μέτρα του e-Shop σας, με Pay Per Click διαφήμιση, με Content Marketing, με Affiliate Marketing και άλλα πολλά.

 2. Λάθος κατασκευή

Αν το e-Shop σας έχει αργό φόρτωμα, είναι μη responsive σελίδα, έχει δύσχρηστη πλοήγηση με πολύπλοκους τρόπους πληρωμής και αποστολής τότε είναι λογικό πολλοί καταναλωτές να μην το θεωρούν έμπιστο για να προχωρήσουν με την αγορά τους. Ακόμα και αν υπάρχουν επισκέπτες σε ένα e-Shop αυτό δεν είναι αρκετό αν αντιμετωπίζει τα πιο πάνω προβλήματα τα οποία προέρχονται κυρίως από φθηνά tools που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του e-Shop.

 3. Ανεπαρκής πληροφορίες προϊόντος.

Η έλλειψη πληροφοριών των προϊόντων στα διάφορα e-Shop αποτελεί ένα παράγοντα αποτυχίας τους αφού οι καταναλωτές προτιμούν να βλέπουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν. Προσοχή όμως, μην γεμίσετε το e-Shop σας με διαφημιστικές πληροφορίες! Προτιμήστε να βάλετε πληροφορίες για το κάθε προϊόν συγκεκριμένα όπως, καλής ποιότητας φωτογραφίες με δυνατότητα zoom, αναλυτική περιγραφή προϊόντος, διάφορα βίντεο,  reviews πελατών, εικονίδιο προσθήκης στο καλάθι  και άλλα πολλά.

Το πιο σημαντικό απ’όλα είναι να δίνετε στο e-Shop σας καθημερινά τον απαραίτητο χρόνο και την απαραίτητη προσοχή για να δουλέψει. Κανένας δεν θέλει να αγοράσει προϊόντα από ένα e-Shop το οποίο έχει γίνει update τελευταία φορά πριν ένα χρόνο.

Για να μάθετε περισσότερα για το πως να βελτιστοποιήσετε το υφιστάμενο σας e-shop ή αν θέλετε να κτίσετε το δικό σας στο Facebook και άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες e-Commerce βήμα προς βήμα με την βοήθεια ειδικού δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στο επιχορηγημένο πρακτικό μας σεμινάριο. 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ